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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha : |
20/01/2022 |
Actualizado : |
20/01/2022 |
Tipo de producción científica : |
Trabajos en Congresos/Conferencias |
Autor : |
DEL CAMPO, M.; TOYOS, G.; ALBÍN, F.; BORCA, A.; CORREA, D.; ROBAINA, R.; BRITO, G.; SOARES DE LIMA, J.M. |
Afiliación : |
MARCIA DEL CAMPO GIGENA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; G. TOYOS, INAC (Instituto Nacional de Carnes), Rincón 545, Montevideo (Uruguay); F. ALBÍN, INAC (Instituto Nacional de Carnes), Rincón 545, Montevideo (Uruguay); A. BORCA, INAC (Instituto Nacional de Carnes), Rincón 545, Montevideo (Uruguay); DANIELA CORREA NACIMENTO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; RICARDO ROBAINA, INAC (Instituto Nacional de Carnes), Rincón 545, Montevideo (Uruguay); GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JUAN MANUEL SOARES DE LIMA LAPETINA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Third uruguayan national beef quality audit: bruises characterization. |
Fecha de publicación : |
2021 |
Fuente / Imprenta : |
In: AUPA, Proceedings del VII Congreso Uruguayo de Producción Animal. Sección Una Sola Salud (Single Health Section), 14 y 15 diciembre 2021. Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, 29(Supl.1), p.119-121. |
Serie : |
(Archivos Latinoamericanos de Producción Animal, Vol.29, Supl.1) |
ISSN : |
1022-1301; online 2075-8359 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Corresponding author: M. del Campo, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Tacuarembó, Ruta 5 km 386 (Uruguay), mailto:mdelcampo@inia.org.uy |
Contenido : |
The third Uruguayan National Beef Quality Audit (UNBQA) was held in a cooperative project among Colorado State University (CSU), INAC e INIA, assessing breed-type, brands, horns and mud/manure, bruises, offal condemnation and carcass quality. Bruises are avery good indicator of animal welfare and when a bruise affects muscle tissue, the affected area is trimmed, leading to economic losses. Many of the UNBQA-2002, 2007 and 2013 findings were used to implement training practices related with animal welfare and pre slaughter handling for all the stakeholders of the Uruguayan meat chain. |
Palabras claves : |
Animal welfare; Bruises; Preslaughter period stress. |
Asunto categoría : |
L01 Ganadería |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/16217/1/2951-Article-Text-10069-4-10-20211213-10.pdf
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Marc : |
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Registro original : |
INIA Las Brujas (LB) |
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Estado
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Registros recuperados : 82 | |
9. | | COZZOLINO, D.; FASSIO, A.; RESTAINO, E.; VICENTE, E. Instrumental techniques and methods: their role in plant omics. In: Barh, D.; Khan, M.S.; Davies, E. (Eds.), 2015, PlantOmics: The Omics of Plant Science. Springer, p. 33-52. p. 33-52.Tipo: Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas. |
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12. | | COZZOLINO, D.; RESTAINO, E.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; FASSIO, A. Usefulness of near infrared reflectance (NIR) spectroscopy and chemometrics to discriminate between fishmeal, meat meal and soya meal samples. Ciencia e Investigacion Agraria, v. 36, n. 2, p. 209-214, 2009.Tipo: Artículos en Revistas Indexadas Internacionales | Circulación / Nivel : B - 3 |
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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17. | | FASSIO, A.; IBAÑEZ, W.; FERNANDEZ, E.; COZZOLINO, D.; PÉREZ, O.; RESTAINO, E.; PASCAL, A.; RABAZA, C.; VERGARA, G. El cultivo de maíz para la producción de forraje y grano y la influencia del agua. Montevideo (Uruguay): INIA, 2018. 49 p. (INIA Serie Técnica; 239)Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres. |
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18. | | FASSIO, A.; IBAÑEZ, W.; RODRÍGUEZ, M.; CERETTA, S.; PÉREZ, O.; RABAZA, C.; VERGARA, A.; CESAN, A.; RESTAINO, E. Predicción de estados fenológicos de soja y otros cultivos de verano: ... soja, girasol, maíz, sorgo granífero, forrajero, dulce y silero. Montevideo: INIA, 2014. Modelo de predicción fenológica en línea.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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20. | | FASSIO, A.; RODRIGUEZ, M.; IBAÑEZ, W.; PÉREZ, O.; CERETTA, S.; RESTAINO, E.; RABAZA, C.; VERGARA, G. El modelo de predicción en soja del INIA. El País Agropecuario,v. 20, n. 237,p. 24-25, 2014.Tipo: Artículos en Revistas Agropecuarias |
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